Helikopteri kazaya karışan İran Lideri kayıp

İran devlet televizyonu, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’yi taşıyan helikopterin kaza geçirdiğini duyurdu. İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan’ın da Reisi ile aynı helikopterde olduğu iddia ediliyor. İran İçişleri Bakanı Vahidi, ekiplerin kötü hava koşulları nedeniyle bölgeye ulaşmakta güçlük çektiğini açıkladı. Reisi’nin uydu telefonuyla irtibatın sağlanamadığı ifade ediliyor.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’yi taşıyan helikopterin Azerbaycan dönüşü kaza yaptığı belirtiliyor.

Reuters’ın İran devlet televizyonuna dayandırdığı habere göre; Reisi’yi taşıyan helikopter sert iniş yaptı.

Ajanslar kazanın gerçekleştiği bölge olarak Doğu Azerbaycan vilayetinin Culfa şehri yakınlarını işaret ediyor. Culfa başkent Tahran’a 600 kilometre mesafede bulunuyor.

Doğu Azerbaycan Valiliği, Cumhurbaşkanı Reisi’yi taşıyan helikopter kazasıyla ilgili henüz “olası ölü ve yaralılar” hakkında bilgi veremeyeceklerini açıkladı.

İran İçişleri Bakanı Ahmed Vahidi, arama-kurtarma ekiplerinin kaza yerine ulaşmaya çalıştığını ifade etti. Bakan Vahidi, bölgedeki hava koşullarının kötü olduğunu açıkladı. Sosyal medyada yayınlanan görütülerde bölgede yoğun sis olduğu görülüyor.

İran resmi haber ajansı IRNA, helikopterin içerisinde Reisi’nin yanı sıra Dışişleri Bakanı Hüseyin Emirabdullahiyan’ın ve Doğu Azerbaycan Eyaleti Valisi Malek Rahmati’nin de bulunduğunu söyledi.

İKİ HELİKOPTER GÜVENLİ ŞEKİLDE ULAŞTI

İran’ın yarı resmi haber ajansı Tasnim, konvoyda üç helikopterin bulunduğunu ve bazı bakan ve yetkilileri taşıyan iki helikopterin güvenli bir şekilde varış noktalarına ulaştığını bildirdi.

Tehran Times’ın güvenilir kaynaklara dayandırdığı habere göre, şu ana kadar Reisi’nin uydu telefonundan herhangi bir irtibat sağlanamadı ve olayın tam olarak nerede gerçekleştiğine dair bir belirti yok.

İran lideri Reisi ile birlikte üst düzey devlet yetkililerinin de helikopterde olduğu öne sürülüyor. İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan’ın da Reisi ile aynı helikopterde olduğu iddia edildi.

İran FARS haber ajansı İranlılara “Cumhurbaşkanı Reisi için dua edin” çağrısı yaptı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, iki ülke sınırında Kız Kalesi ve Hudaferin barajlarının açılışını yapmıştı. Aliyev ve Reisi iki ülke sınırında bir araya gelmişti.

patronlardunyasi.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx