visionOS 2 Tanıtıldı, İşte Özellikleri

Apple, WWDC 2024 geliştirici etkinliğine ilk olarak Apple Vision Pro karma gerçeklik başlığı için visionOS 2 güncellemesini tanıtarak başladı. İşte, visionOS 2 özellikleri.

visionOS 2 ile öncelikle Fotoğraflar uygulaması önemli güncellemeler alacak. Uzamsal fotoğraflar artık daha da güçlü hale geliyor. Uygulama, aileniz ve arkadaşlarınızla geçirdiğiniz en sevdiğiniz anlara hayat ve gerçekçilik katacak. Artık VisionOS 2, yalnızca bir düğmeye dokunarak zaten kitaplığınızda bulunan fotoğraflarla gerçekten muhteşem bir şey yapmanıza olanak tanıyor. Gelişmiş makine öğrenimi, güzel 2B görüntünüzden hem sol hem de sağ göz görünümünü elde ederek, doğal derinliğe sahip uzamsal bir fotoğraf oluşturabilecek.

Mac Virtual Display ise yan yana iki 4K monitöre eşdeğer olacak şekilde büyüyor. Böylece daha yüksek çözünürlük ve boyuta sahip olunabilecek.

Masaüstü ve hacimsel API’ler de dahil olmak üzere yeni çerçeveler ve API’ler de geliyor. Yeni uzamsal içerik oluşturmak da daha kolay olacak. Canon, Canon R7 için yeni bir uzamsal lens de sunacak.

Uzamsal Videolar, Final Cut Pro’da düzenlenebilecek ve daha sonra Apple Vision Pro’daki yeni Vimeo uygulamasında yayınlanabilecek.

Apple, Apple Immersive Video için BlackMagic kameralar, DaVinci Resolve studio ve Apple Compressor’dan oluşan yeni bir prodüksiyon iş akışı oluşturmak için ilk olarak yaratıcı video teknolojisinde önde gelen yenilikçilerden biri olan Blackmagic Design ile ortaklık kurmuş durumda. Bunların hepsinin içerik yaratıcılarının kullanımına daha sonra sunulacağı ifade ediliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx