‘Sinsi planları yırtıp attık’

ASLIHAN ALTAY KARATAŞ – Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı düzenlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan programa eşi Emine Erdoğan ile birlikte katıldı. Erdoğan, konuşmasında özetle şunları söyledi:

TEK YUMRUĞUZ: Bugün milletin zaferinin, aziz milletimizin FETÖ’cü darbecilere karşı yazdığı direniş destanının 8. yılını idrak ediyoruz. Tıpkı 8 yıl önce olduğu gibi bugün de omuz omuzayız; biriz, beraberiz, genci yaşlısı, kadını erkeğiyle 85 milyon hepimiz tek yumruğuz.

ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM: 15 Temmuz gecesi; darbeye direnen vatandaşlarımızdan 252’si şehitlikle şereflendi, 2 bin 740 insanımız gazi oldu. O gece televizyondan yaptığımız çağrıya icabet ederek; sokaklara, meydanlara, havalimanlarına akın eden, uçakların, helikopterlerin karşısına korkusuzca dikilen, kurşunlara karşı göğüslerini siper eden, ellerinde bayraklarıyla bir ‘istiklal şöleni’ yazan tüm kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. Darbeciler karşısında canlarını ortaya koyan Türk Silahlı Kuvvetlerimizin, Emniyet Birimlerimizin ve Milli İstihbarat Teşkilatımızın şerefli mensuplarına teşekkürlerimi iletiyorum. O gece adeta abideleşen kurumlarımızdan biri de Parlamentomuzdu. 104 yıl önce, yedi düvele direnerek galip gelen Gazi Meclis, 15 Temmuz ihanetinde bu defa emperyalizmin kuklalarına ‘dur’ demiştir.

KARA LEKE: Yurt dışındaki şarlatandan emir alarak pis ellerini vatanımıza uzatan FETÖ’cü alçaklar, döktükleri kanla tarihimize kara bir leke olarak geçtiler. Modern dönem Haşhaşi’lerini ne biz affedeceğiz, ne de 252 evladını bir gecede kara toprağa veren milletimiz affedecektir. Ülkemize, milletimize ve milli iradenin temsilcisi olan hükümetimize kasteden bu ihanet şebekesi, değil 8 yıl, 80 yıl sonra bile nefretle anılacaktır. Zalime merhamet mazluma zulümdür. Devletin namusuna emanet ettiği silahları millete doğrultup masumları katledenlere merhamet edersek, şehitlerimizin ruhlarını muazzep ederiz, kahraman gazilerimize mahcup oluruz.

ÖFKEMİZ TAZE: Acımız da, öfkemiz de tazedir. FETÖ’yle ve vesayetle mücadele azmimiz ilk günkü kadar diridir, güçlüdür, ayaktadır. FETÖ’cü alçakların kurduğu sinsi tuzaklara düşmeden, vatandaşla devlet arasında yeni kırgınlıklar oluşturmadan, son darbeci de yargıya hesap verene kadar, inşallah bu süreci hassasiyetle yürüteceğiz.

40 YIL BESLEDİLER: Taşeron olarak kullandıkları FETÖ’cüler eliyle Türkiye Cumhuriyeti’ne diz çöktürmeyi, milletin iradesine zincir vurmayı amaçlıyorlardı. FETÖ’yü suret-i haktan göstererek 40 yıl boyunca bunun için beslediler, büyüttüler, yurt dışında önünü açtılar. 15 Temmuz sonrası ortaya koyduğumuz klasörler dolusu delile rağmen, darbecileri ve elebaşlarını bunun için ısrarla desteklemeyi sürdürdüler. 1960’tan beri ülkemizde yapılan darbelerin arkasında kimin eli varsa, aynı ‘üst akıl’ 15 Temmuz ihanetinde de tüm unsurlarıyla devredeydi.

ONE MİNUTE ÇIKIŞI: 15 Temmuz’un işaret fişeği esasında bizim ‘One Minute’ çıkışımızdan hemen sonra atıldı. Şahsımızın ve hükümetimizin Filistin davasına sağladığı güçlü destek, küresel siyonist lobiyi ve onların içimizdeki etki ajanlarını rahatsız etmişti. Türkiye, dış siyasette bağımsız hareket etmeye başladıkça, bu odakların tedirginliği ayyuka çıktı. Önce 7 Şubat MİT krizi, ardından Gezi Olayları ile iktidarımızı alaşağı etmeye kalktılar. Akabinde 17-25 Aralık emniyet-yargı darbe girişimiyle hükümetimize karşı hamle yaptılar. Bunların hiçbirinde muvaffak olamayınca, 15 Temmuz’da son kozlarını oynadılar.

SİNSİ PLANLARI YIRTTIK: Biz, milletimizle sırt sırta vererek işte bu sinsi planları yırtıp attık. Tıpkı Çanakkale’de, tıpkı İstiklal Harbimizde olduğu gibi, 15 Temmuz gecesi de milletin istiklalini, yine milletin azim ve kararlılığı kurtarmıştır. 15 Temmuz, tüm zorluklara rağmen kazandığımız Kurtuluş Savaşımızdan sonra milletimizin son bir asırda yazdığı en büyük destandır. 15 Temmuz, on yıllar boyunca gururla anlatılacak bir direniş olma yanında, milletimizin küllerinden yeniden doğuşunun da hikayesidir. Tüm bunlarla birlikte 15 Temmuz, ülkemiz, milletimiz ve demokrasimizin hakiki dostlarının ortaya çıktığı bir turnusol işlevi görmüştür. O gece çıplak elleriyle tanklara meydan okuyanlarla birlikte tankların arasından sıvışıp kaçanları da gördük. O gece hangi siyasi partiden olursa olsun tek yürek, tek bilek olanlarla birlikte milletimizin ezeli kardeşliğini dinamitlemeye çalışanları da gördük.

‘Milletin tokadının acısını unutamadılar’

15 TEMMUZ’A ÇAMUR ATANLAR: Birileri çıkıyor; uyduruk bahanelerle, milletin heyecanını, gururunu ve zaferini paylaşmaktan imtina ediyor. ‘Kontrollü Darbe’ iftirası atarak başaramadıklarını, 15 Temmuz arifesinde Meclis’imizin ‘Gazi kimliğine’ saldırarak yapmaya çalışıyorlar. Adı, sanı, unvanı ne olursa olsun, her kim 15 Temmuz’a laf söylüyorsa, hedefi millettir, demokrasidir, milletin sarsılmaz iradesidir. Her kim ‘Milletin Zaferini’ küçümsüyorsa, ‘tiyatro’ diyerek bühtan ediyorsa, asıl amacı FETÖ’cü efendilerine diyet borcunu ödemektir. Bunlar, açık söylüyorum, 15 Temmuz gecesi milletten yedikleri tokadın acısını bir türlü unutmayan zavallılardır.

Notlar…

– Cumhurbaşkanı Erdoğan, programa katılmak üzere gelen MHP Genel Başkanı Bahçeli, eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman, TBMM Başkanvekili Celal Adan, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ve eski Başbakan Binali Yıldırım’ı kabul etti.

– Erdoğan’ın konuşmasından sonra sahneye gelen Bahçeli, Cumhurbaşkanına Kur’an-ı Kerim hediye etti.

– Milli Savunma Bakanlığı Mehteran Birliği’nin gösterisiyle başlayan programda, Uğur Işılak, Alper Kış, Ceyhun Çelikten, Mustafa Yıldızdoğan ve Azerin konser verdi. Azerin, şarkı söylerken bozkurt işareti yaptı. Konserin ardından Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehitler için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

– Darbe girişimi gecesi ilk selayı okuyan Abdülkadir Şehitoğlu yine sela okudu.

Author: Seher Alp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir