SIM kartlara veda: Yeni dönem başladı


Cep Telefonlarında Yeni eSIM Transfer Özelliği Geliyor!

Jeuxvideo ve Android Authority kaynaklarından alınan bilgilere göre, kullanıcılar artık telefonlarının kaybolması ya da bozulması durumunda eSIM bilgilerini kolayca yeni cihazlarına aktarabilecekler. eSIM verilerinin bulut sisteminde yedeklenmesi ile birlikte operatörlerle uzun uğraşlar gerektiren hattı yeniden tanımlama zorunluluğu da ortadan kalkacak.

Google One altyapısı üzerinden çalışacak olan bu yeni özellik, Android işletim sistemine entegre edilecek ve eSIM verilerini diğer uygulama ve dosya yedeklemeleriyle birlikte kullanıcıların Google hesaplarına kaydedecek. Şu anda test aşamasında olan bu işlev, özellikle cihazlar arası geçiş yapan kullanıcılar için büyük bir kolaylık sağlayacak. Kullanıcılar artık fiziksel SIM kartları çıkarıp takmak yerine eSIM profillerini dijital olarak aktarabilecekler.

Fiziksel SIM Kartların Zamanı Geçiyor

Google henüz bu özelliğin hangi sürümde tam olarak kullanıma sunulacağı konusunda açıklama yapmamış olsa da yapılan APK analizleri, bu yeniliğin muhtemelen Android 16 ile tanıtılabileceğine işaret ediyor.

Uzmanlara göre, bu adım aynı zamanda fiziksel SIM kartların yerini eSIM teknolojisinin alması anlamına geliyor. Çünkü eSIM teknolojisi, özellikle cihaz arızaları ve telefon değişiklikleri durumlarında yaşanan pratik zorluklar nedeniyle henüz yaygınlaşmamıştı.

Ancak bulut tabanlı yedekleme desteği sayesinde bu engeller aşılmış olacak. Artık kullanıcılar, hattı bir cihazdan diğerine taşırken sadece birkaç dokunuşla işlem yapabilecekler.


Related Posts

100 milyon yıl saptanacak! Bilimsel devrim

Zaman, insanlık tarihinin en temel kavramlarından biri. Ancak, zamanı kusursuz bir şekilde ölçmek, bilim insanlarının yüzyıllardır peşinden koştuğu bir hedef. ABD’deki Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü (NIST), bu hedefe ulaşarak tarihe geçti …

Yapay zeka ile yeni bir tıp çağı başlıyor! Hayat kurtarma yarışı

Londra merkezli DeepMind’ın geliştirdiği AlphaFold yapay zeka sistemi, biyolojinin on yıllardır çözülemeyen en büyük problemlerinden biri olan protein katlanma sorununu büyük ölçüde çözerek bilim dünyasında tarihi bir dönüm noktası oluşturdu …

Elon Musk’ın “Robotaxi”si engele takıldı

Tesla’nın, otonom araç projeleri kapsamında kullanmak üzere “Robotaxi” kelimesi için yaptığı marka tescil başvurusu, ABD Patent ve Marka Ofisi (USPTO) tarafından reddedildi. Kararın gerekçesi, terimin sektörde çok genel ve tanımlayıcı bir ifade olarak kullanılması. Başvurunun “sadece tanımlayıcı” olduğu belirtilerek, Tesla’nın bu kelimeyi ticari marka olarak tescil ettirmesi uygun bulunmadı.

Yapay zeka, bu 3 meslekte Z Kuşağının yerini aldı!

Yapay zekâ, özellikle rutin veri girişi, müşteri hizmetleri ve içerik üretimi alanlarında Z Kuşağı’nın öncelikli işlerini sessizce devraldı. Otomatik sistemler, hatasız ve kesintisiz çalışarak bu mesleklerdeki genç çalışanları ikinci plana iterken; hız ve maliyet avantajı sunuyor.

Katlanabilir ekranlı iPhone, hangi özellikleriyle diğerlerinden ayrılacak?

Apple’ın halihazırda katlanabilir ekranlı bir iPhone geliştirdiği biliniyor. Telefonla ilgili ayrıntılı bilgiler henüz yokken, bazı özellikleri ortaya çıktı.

Elon Musk, neden Mars’a gitmek istediğini anlattı

SpaceX CEO’su Elon Musk, Fox News’a verdiği röportajda Mars’ta yaşam kurma vizyonunu değerlendirdi.