Cumhurbaşkanlığı Politika Kurulu Üyeliklerine Yeni Atamalar

Cumhurbaşkanlığı Politika Kurulu Üyeliklerine Yeni Atamalar Yayımlandı

(ANKARA) – Cumhurbaşkanlığı politika kurulu üyeliklerine yapılan atamalar Resmi Gazete’de yayımlandı. Yatırım ve Finans Ofisi Başkanlığı’na Ahmet Burak Dağlıoğlu atandı. Ayrıca, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığına Göksel Aşan getirildi. Listede, isimleri bulunan diğer atamalar arasında Yiğit Bulut, Ali Saydam, Hülya Koçyiğit, Orhan Gencebay, Selçuk Pehlivanoğlu gibi isimler de var.

Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 21. maddesi doğrultusunda, Cumhurbaşkanlığı politika kurulu üyeliklerine atamalar gerçekleştirildi. Bunun yanı sıra, Yatırım ve Finans Ofisi Başkanlığı’na Ahmet Burak Dağlıoğlu, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığına Göksel Aşan görevlendirildi.

  • Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurulu üyeliklerine;

Prof. Dr. Aytuğ Altundağ, Prof. Dr. Ercümend Arvas, Prof. Dr. Hasan Mandal, Prof. Dr. Kadriye Arzum Erdem Gürsan, Mehmet İhsan Taşer, Prof. Dr. Mehmet Yıldız, Mustafa Erhan Say, Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök, Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Prof. Dr. Orhan Aydın, Prof. Dr. Tamer Yılmaz atandı.

Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu üyeliklerine;

  • Prof. Dr. Abdullah Atalar, Ahmet Akça, Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, Prof. Dr. Atilla Arkan, İbrahim Taşel, Dr. Ömer Faruk Yelkenci, Sinan Selçuk Pehlivanoğlu, Prof. Dr. Şule Alan, Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu, Prof. Dr. Umran Savaş İnan, Prof. Dr. Yavuz Atar, Prof. Dr. Yusuf Alpaydın atandı.

Diğer kurul üyeliklerine de benzer şekilde önemli isimler atandı. Bu atamaların detayları ve yeni isimler hakkında bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Kaynak: ANKA / Güncel

Related Posts

Taşımalı eğitimle engelli öğrencilerin okula erişim imkanı 20 kat arttı

Aile ve Sosyal Hizmetler ile Milli Eğitim bakanlıklarının 20 yıl önce başlattığı Taşımalı Eğitim Projesi sayesinde okula erişebilen engelli öğrenci sayısı yaklaşık 20 kat artarak 6 bin 901’den 133 bin 893’e ulaştı.

ÖSYM’nin 3 sınavına 13 bin 972 aday katılacak

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı’nın hafta sonu düzenleyeceği 2025 Elektronik Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (e-YÖKDİL 2025/1 İngilizce-Sosyal Bilimler), Elektronik Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (e-YÖKDİL 2025/2 İngilizce-Sağlık Bilimleri) ve Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı’na (YDUS 1’inci Dönem) 13 bin 972 aday katılacak.

TARİH BELLİ OLDU! Bursluluk Sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? İOKBS sonuçları nereden, nasıl sorgulanır?

Bursluluk Sınavı sonuçları bu yıl düzenlenen oturuma katılan adaylar tarafından heyecanla bekleniyor. MEB İOKBS, 27 Nisan 2025 Pazar günü 824 yurt içi ve 2 yurt dışı sınav merkezinde, 3 bin 691 okul ve 55 bin 748 salonda gerçekleştirildi. Bu yıl sınava 1 milyon 23 bin 577 öğrenci başvurdu. 5, 6, 7, 8 ile hazırlık, 9, 10 ve 11. sınıf seviyelerinde her sene yapılan İOKBS merkezi sistemle aynı anda başlatılıp tek oturum şeklinde tamamlandı. İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı’nda öğrencilere 80 soru yöneltildi ve 100 dakika süre tanındı. Sınav sonuçları ve puan durumu da Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilan edilen takvim doğrultusunda gerçekleştirilecek. Bursluluk Sınavı’nı kazanan öğrenciler için okula kayıt yaptırılan tarihi izleyen Ekim ayı başından itibaren ödemeler de yapılacak. Bursluluk sınavını kazanan ancak parasız yatılılığa yerleştirilen öğrenciler, 2684 sayılı İlköğretim ve Ortaöğretimde Parasız Yatılı veya Burslu Öğrenci Okutma ve Bunlara Yapılacak Sosyal

2025 İOKBS bursluluk sınav sonuçları açıklandı mı? Bursluluk sınav sonuçları nasıl sorgulanır?

İOKBS uygulaması Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 5, 6, 7, 8’inci sınıfla beraber hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11’inci sınıflara yapılıyor. Peki, Bursluluk sınav sonuçları açıklandı mı? Bursluluk sınav sonuçları nasıl sorgulanır?

Şam’da ‘Türkiye-Suriye Üniversitesi’ kurulacak

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar; Şam’da ‘Türkiye-Suriye Üniversitesi’ kurulacağını duyurdu.

Liselerde eğitim 3 yıla mı iniyor? Lise zorunlu eğitim süresi düşecek mi, kaç yıl olacak, liseler 3 sene mi olacak? Bakan Tekin önemli açıklamalarda bulundu!

Liselerde zorunlu eğitim süresinin kısaltılabileceği konusu gündemin öne çıkan konularından birisi oldu. Lise 3 yıla mı inecek? Sorusu da bu nedenle araştırılıyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in liselerde zorunlu eğitim süresinin 3 yıla düşürülebileceğine dair açıklamaları, öğrenciler, veliler ve eğitimciler arasında büyük yankı uyandırdı. 2012’den bu yana uygulanan 4+4+4 sisteminin son 4 yılı olan lise eğitimi, tartışmaların odağında. Bakan Tekin, lise süresinin kısaltılması ve mesleki eğitime erken yönlendirme gibi modellerin masada olduğunu belirtti. Peki, Liselerde eğitim süresi 3 yıla mı inecek? Zorunlu eğitim kısalacak mı, lise 3 sene mi olacak?