Bunun Adı Rezalet! Hesabını Kim Verecek?

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattı, açılmasının üzerinden sadece 13 ay geçmesine rağmen, ikinci kez sağanak yağış nedeniyle ciddi hasar gördü. Yerköy kesiminde raylar, sağanak yağışın etkisiyle askıda kaldı. 2007 yılında ihalesi yapılan ve açılışı 7 kez ertelenen bu proje, 26 Nisan 2023’te hizmete girmişti. Ancak, Yozgat’ta meydana gelen yoğun yağışlar, hattın altında bulunan dolgu malzemelerini sürükleyerek rayların askıda kalmasına neden oldu.

Bu olay, hattın hizmete girişinden sonra yaşanan ikinci büyük sorun olarak dikkat çekiyor. İlk olay, hattın açılışından yaklaşık 1.5 ay sonra meydana gelen yoğun yağış ve heyelan nedeniyle olmuştu. Bu heyelan sonucunda raylar çökmüş ve yol kontrolü yapan kılavuz lokomotif raydan çıkmıştı.

Son olayda, Yozgat’ta akşam saatlerinde başlayan kuvvetli sağanak yağış günlük hayatı da olumsuz etkiledi. Yağış nedeniyle mazgallar tıkanarak taşkınlara neden oldu ve Sungurlu Caddesi Kırıklı mevkiinde yamaçtan akan çamur trafiği aksattı. Yerköy ilçesi Saray köyü yakınlarından geçen YHT hattının bu son hasarı sonrasında, tren seferlerinin tek hat üzerinden devam edeceği açıklandı.

RAYLAR ASKIDA KALDI

Yerköy ilçesine bağlı Saray köyü yakınlarından geçen Ankara-Sivas YHT hattı da sel suları nedeniyle hasar gördü. Kuvvetli yağış sonrasında, sel suları rayların altındaki dolgu malzemelerini sürükledi. Çift hatlı tren yolunun Ankara-Sivas istikametindeki raylar askıda kaldı. Hat üzerinde yapılan kontrollerin ardından, YHT seferlerinin tek hat üzerinden devam edeceği açıklandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx