A Milli Futbol Takımı’nda Vincenzo Montella’dan kadro tercihi cevabı! ‘Grealish örneğini verdim’

EURO 2024 F Grubu’nun 1’inci haftasında Gürcistan ile karşı karşıya gelecek A Milli Futbol Takımı’nda teknik direktör Vincenzo Montella açıklamalarda bulundu.

Salih Özcan’ın kadroda yer almasına dair gelen soruya Vincenzo Montella, “Bu turnuvaya katılması, onun kaliteli bir oyuncu olduğunu gösterir. Çok istekli bir performans gösterdi. Türk Milli Takımı için de çok önemli bir oyuncu” cevabını verdi.

Almanya’da oynayacak olmanın avantajına değinen Vincenzo Montella, “Almanya’da oynamak, Türk taraftarların buradaki yoğunluğu, onların karşısında oynamak gurur verici” dedi.

Kadro tercihi hakkında gelen soruyu yanıtlayan Vincenzo Montella, “Tabii ki bu süreçte bazı oyuncuları dışarıda bırakmak zorunda kaldım. İngiltere’nin Grealish örneğini verdim. Bazı oyuncular burada olabilir, bazıları burada olmayabilir. Bunun sebebi tamamen stratejidir. Bildiğiniz gibi, emek vermiş oyuncular. Grup aşamasında da buraya gelerek emek veren oyuncuları ödüllendirmek istedim. Bazı oyuncuların milli takımda oynaması daha uzun sürebilir. Bu da bir gerçek” açıklamasını yaptı.

“Kadro derinliği konusunda sıkıntı yaşadığınızı düşünüyor musunuz” sorusuna Vincenzo Montella şu cevabı verdi:

“Bizi üzen ve talihsiz olan sakatlıklar yaşadık, bizi etkiledi. Ama Bu futbolda olan şeyler. Elimizdeki bek oyuncuları işimize yarayacak. Önemli oyuncularımız var. Ferdi’yi ilk maçta riske etmek istemiyorum. Kumar gibi olur bu. Tamamen toparlanmasını bekleyeceğiz.”

Gürcistan karşısında kazanmak istediklerini vurgulayan Vincenzo Montella, “Turnuvaya bazı oyuncular takımlarından yüzde 50 oynayarak geldi, bazıları tam fit gelmedi. Her oyuncunun fiziksel, bireysel kapasitesi birbirinden farklı. O yüzden dikkatli olmalı ve oyunculara zarar verecek bir karar almamalısınız. Tek amacımız kazanmak ve iyi oynamak. Yarın akşam da iyi oynamak ve kazanmak istiyoruz” dedi.

“Kampa 10 üzerinden kaç puan verirsiniz” sorusunu Vincenzo Montella, “Sorunuzu cevaplayamam çünkü puan verme konusunda hiçbir zaman iyi olmadım” şeklinde cevapladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx