15 Temmuz Köprüsü’nde şüpheli araç alarmı! Bakan Yerlikaya’dan son dakika açıklaması geldi

 

15 Temmuz Şehitler Köprüsü, saat 22.00 sıralarında bipolar hastası olduğu belirtilen R.C.Ç.’nin üzerinde ‘SMA’ yazan otomobil ile köprü üzerine gelerek yolu trafiğe kapatması nedeniyle güvenlik tedbiri olarak çift yönlü trafiğe kapatıldı. R.C.Ç. polis ekiplerinin yaklaşık 1,5 saat süren ikna çalışmalarının ardından teslim oldu. R.C.Ç.’nin teslim olmasının ardından, ilk olarak Anadolu’dan Avrupa’ya geçiş trafiğe açıldı. Eylemde kullanılan otomobilin çekilmesinin ardından ise köprü tamamen trafiğe açıldı.

1/7

2/7

3/7

4/7

5/7

6/7

7/7

BAKAN YERLİKA’DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yaptığı açıklamada, “15 Temmuz Şehitler Köprüsünde, üzerinde SMA yazan bir aracın saat 22.14’te yolu kapatması nedeniyle köprü trafiği çift yönlü olarak trafiğe kapatılmıştır.

Aracı kullanan R. C. Ç. adlı şahsın 1,5 yıldır bipolar tedavisi gördüğü tespit edilmiştir. Emniyet görevlilerimiz şahısla müzakere etmiş ve şahıs ikna edilip teslim alınmıştır. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir.” ifadelerini kullandı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Olay yerinde polis ekipleri sevk edilirken, İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, “Köprüde meydana gelen olayın bireysel bir eylem olduğunu değerlendiriyoruz. Emniyetiniz tedbir amaçlı köprü trafiğini durdurdu” ifadelerine yer verildi. Trafik akışı bir süre sonra Anadolu’dan Avrupa yönüne doğru açılırken, köprünün hala tek yönlü olarak trafiğe kapalı olduğu öğrenildi.

DMM’DEN AÇIKLAMA

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden yapılan açıklamada “15 Temmuz Şehitler Köprüsünün trafiğe kapatılması ile ilgili resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız. Resmî kaynaklar dışında ortaya atılan iddialara itibar etmeyiniz.” ifadeleri yer aldı.

‘BİREYSEL BİR EYLEM’

CNN Türk İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ aktardığı bilgide, ‘Bir otomobil yola dik bir şekilde arabasını park ediyor ve aracından iniyor. Aracının üzerinde de bazı mesajlar vermeye çalıştığı yönünde de bilgiler var. Hemen olay yerine özel  harikat polisi sevk edildi. Şu anki ilk izlenimimiz bireysel bir eylem olduğu yönünde. Bomba imha ekipleri olay yerine intikal etti, araçta inceleme yapılacak her ihtimale karşı.’ bilgilerini verdi.

KÖPRÜ TRAFİĞE AÇILDI

Bireysel bir eylem nedeniyle tedbir amacıyla trafiğe kapatılan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, tekrar trafiğe açıldı.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx